16-17 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENEN ‘TÜRK CEZA ADALET SİSTEMİNİN ETKİNLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ’ SEMİNERİ
Tarih: 15.05.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 3071

ERZURUM’DA AVUKATLARA

‘TÜRK CEZA ADALET SİSTEMİNİN ETKİNLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ’ SEMİNERİ

Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi, ‘Türk Ceza Adalet  Sisteminin Etkinliğinin Geliştirilmesi Ortak Proje’ çerçevesinde görev yapan avukatlar için Bölgesel Seminerin ilk toplantısı Erzurum’da gerçekleştirildi.

SOMA ŞEHİTLERİNE SAYGI DURUŞU İLE BAŞLADI

Palandöken Ski Lodge Otelde düzenlenen seminere,  Manisa Soma’da yaşanan maden faciasında ölenler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

İstanbul, Erzurum, Gümüşhane, Ağrı, Kars, Erzincan, Bingöl, Iğdır Baro Temsilcileri ve Avukatların katıldığı Avrupa Birliği ‘Türk Ceza Adalet Sisteminin Etkinliğinin Geliştirilmesi’ seminerine Askeri Yargıtay Onursal Başkanı Fahrettin Demirağ, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Tetik Hakimi Ramazan Gürkan, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Sabri Çepik, Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Proje Yöneticisi Ceren Güven Güres, Türkiye Barolar Birliği Uluslar arası İlişkiler ve AB Merkezi Sorumlusu Uzman Murat Yalkın, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Erzurum Baro Başkanı Avukat Faruk Terzioğlu, avukatlar katıldı.

AİHM’NİN İÇTİHATLARI DESTEKLENEMİŞ KONULAR YER ALIYOR

Bölgede ilk kez Erzurum’da yapılan seminerin amacı proje kapsamında ceza alanında çalışan avukatların pratik bilgilere ulaşması amacıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) içtihatları ile desteklenmiş ‘Adli Yardım, Avukatın soru sorması, savunma etiği, savunma stratejisi ve dilekçe yazma’ konuları yer alıyor. Avukatlar için hazırlanan kitapçıkların tanıtılması ve bu konularda avukatlara aktarılmasını kapsayan seminer  iki gün sürecek.

<<<Mart 2024><<
Mart 2024