Atatürk
ERZURUM BARO BAŞKANI TALAT GÖĞEBAKAN'IN BASIN TOPLANTISI
Tarih: 1.04.2015| Okunma Sayısı: 3785

 
 
 
 

ERZURUM BARO BAŞKANI TALAT GÖĞEBAKAN: 
- “ORTAK AKIL VE KATILIMCI BİR YÖNETİM SERGİLİYORUZ”

Erzurum Baro Başkan Avukat Talat Göğebakan, Baro Cafe'de düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Başkan Göğebakan, Erzurum Barosu Başkanlık görevini devraldıkları 6 aylık süre sarfından başarılı çalışmalara imza attıklarını açıkladı. 
"YEDİ YILDIZLI OTEL DEĞİL, STAJ EĞİTİM MERKEZİ"
Erzurum Barosu'nun 6 ay süre sarfında ciddi problemlerini çözdüklerini ifade eden Baro Başkanı Talat Göğebakan, "Bizim 12 Ekim günü yapılan kurultayımızda 7 yıldızlı otel diye tanıtımı yapılan proje tamamen staj eğitim merkeziydi. Ben göreve geldiğimde orası bir tarlaydı. Ama tabii ki kürsüden tarla olduğu söylenmedi. Büyükşehir Belediyesi'nden imar düzenlenmesini onaylattık. Şimdi ise Barolar Birliği'nde bunu yatırım programına aldırmak olacak. Sorun yaşayacağımızı sanmıyorum. Neden zaman aldı bu kadar ben göreve geldiğimde tarlaydı. İmarı dahi olmayan bir gayrimenkul aldık. Ciddi bir mesafe kaydedildi. Yatırım programına bu yıl içerisinde alınacak.” Dedi.
"CMK ÖDEMELERİNDE SIKINTI YOK"
Baro Başkanı Göğebakan, CMK ödemeleriyle ilgi sorulan bir soruya ise "CMK ödemeleri ile bir sıkıntımız yok. CMK ödemeleri iki bölümden oluşuyor. Biz bunun evraklarını düzenleyerek Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderiyoruz. Bütün evraklar hazırlandıktan sonra, Maliye Bakanlığı'ndan ödenek bekleniyor. Bu ödenek ile sorumsuz yürüyor. Şu an ödemelerde sıkıntımız yok” diye cevap verdi.
"İÇ GÜVENLİK YASASININ TEMEL MANTIĞINA KARŞIYIZ"
Göğebakan, gazetecilerin iç güvenlik yasasıyla ilgili sorduğu bir soruya ise “İç Güvenlik Yasası ile ilgili olarak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun Erzurum'da toplandığı hafta, sonuç bildirgesi yayınlandı. Biz de Erzurum Barosu olarak sonuç bildirgesini imzaladık. Temel mantığımız şu olmalı, bu yasada bizi ilgilendiren en önemli bölüm yargının yürütmeye devredilmesi ide yani, savcıların yetkisinin kolluğa verilmesi, özgürlükler ve parlamenter sistemler açısından kuvvetlerin ayrılığı açısından sakıncalı bulmuştuk. Bu yasanın temel mantığına karşıyız. Benim ifade ettiğim sonuç bildirgesini Türkiye'de 69 Baro Başkanı imzaladı.” Şeklinde cevap verdi.
"YARGI BİZİM YARGI, GÜVENELİM"
Baro Başkanı Göğebakan, daha sonra şunları kaydetti; “Baro Başkanı olarak yargıya güvenmek zorundayız. Paramız var fakat, eğitimsiz bir toplumuz. Toplumumuz bu kadar eğitimsizse yaşanma sıkıntımız var. Ekonomi de nasıl problem varsa yargıda da problemler var.
BOŞANMALAR İLK SIRADA
Baromuza en fazla başvuranlar arasında boşanma davaları ilk sırada geliyor. Kadına şiddete yönelik çok fazla etkinlikler yaptık. Sonuçta kadına şiddetin temelinde hem eğitimsizlik hem de değersizleştirilen bir toplum yargısı bulunmaktadır. Erzurum Barosu Kadın Kolları Komisyonu tarafından hazırlanan tiyatro oyunu güzel sanatlar fakültesi öğrencilerimiz tarafından sergilenerek, ayrıca panel düzenledik. Toplumda büyük duyarsızlık var. Bunu yapılan kendi etkinliklerimizde gördük. Ciddi etkinlikler olmasına rağmen, değerlerimizin yıpratıldığını düşünüyorum. Bunun sadece yasal önlemlerle aşılabilir olduğunu düşünmüyorum"
TEMAYÜL YOKLAMASI ERZURUM BAROSUNU İLGİLENDİRMEZ
Baromuzda her türlü dünya görüşüne mensup, her siyasal partiye farklı mesafede olan meslektaşlarımız var. Biz bir meslek örgütüyüz, biz aynı zamanda bir hukuk örgütüyüz. Bizim Baromuza kayıtlı meslektaşlarımızın siyasal ve dünya görüşleri bir birinden farklı. Dolayısı ile biz bir siyasal partinin temayülüne katılmayı doğru bulmadık ve karşı çıktık. Bu temayül yoklamasında tüm barolarımız davet edilmiş. Biz bir kaç noktada karşı çıktık. Sanki Baro Başkanlarının siyasal duruşu varda bu şekilde beklenti var. Hayır değil, bunu hangi siyasal parti yaparsa yapsın tepki gösteririz. Baroyu çok basite aldılar bir Kanarya Derneği ile Erzurum Barosu yan yana birlikte oy kullanacak. Erzurum Barosu Kamu Kurumu içerisinde bulunan meslek örgütüdür. Bizim plakamız resmi plaka ve devlet protokolünde yer alıyoruz. Siyasal bir partinin isim belirlemesi Erzurum Barosunu ilgilendirmez. Biz tamamen tarafsız bir kurumuz. Metin Feyzioğlu ile ilgili çalışma tarzını son derece iyi bulduğum ve beğendiğim Sayın Feyzioğlu'nun da hiç bir talebi ve müdahalesi olmamıştır.
ORTAK AKIL VE KATILIMCI BİR YÖNETİM SERGİLİYORUZ
Kentte, mesleklerinin sahip olduğu itibarı geri kazandırmayı ve meslektaşlarının sorunlarına süratli çözüm bulmaya çalışacaklarını ifade eden Başkan Göğebakan, "Avukatlarımızın sosyo-ekonomik durumlarını güçlendirmek noktasında tedbirler almayı ve genç meslektaşlarımızın da baro mensubu olduğunu hissettirmek ve yönetimde söz sahibi olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Yönetim anlayışı olarak saydam, çoğulcu, aktif, çözüm odaklı, ortak akıl ve katılımcı bir yönetim olmayı hedefliyoruz. Bana ve ekibime her an ulaşılabileceği gibi mesleki dayanışma ve kaynaşmayı sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca ilçelerdeki temsilcilikleri daha etkin ve yetkin hale getirmeyi planlıyor ve bunun yanında ileri eğitim programları ve meslek içi kurslarla meslektaşlarımızın güncel mevzuata adaptasyonunu sağlamak, amaçlarımız arasında yer alıyor.
5 NİSAN'DA GÖRKEMLİ KUTLAMA

5 Nisan 2015 pazar günü kutlanacak Avukatlar Günü ile ilgili TRT Sanatçısı Aysun Gültekin’in katılacağını belirten Başkan Göğebakan, "Adliye girişinde oluşturulan yeni cafe ile birlikte meslektaşlarımıza özel tahsisli asansör talebi, kütüphane, girişte yeni fiziki anlamda değişikliklere gittik. Duruşma salonlarının koltuklu sisteme geçilmesi, çok ciddi işler yapılıyor. Ben başta Erzurum Barosu'na desteklerini esirgemeyen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Metin Yandırmaz, Adalet komisyonu Başkanı Hüseyin Öztürk ile Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli'ye teşekkür ediyorum.” 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

16.04.2024
AV. TALAT GÖĞEBAKAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.