E TEBLİGAT
Tarih: 9.01.2019| Okunma Sayısı: 1060

e-tebligat adresini aktif hale getirmek için;

1- etebligat.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra sayfa ortasındaki etebligat portalına gir seçeneğini tıklıyorsunuz.
2- https://portal.etebligat.gov.tr/login adresi açılıyor burada sayfa altında ortadaki e-imza butonuna tıklıyorsunuz.
3- Öncelikle TC kimlik numaranızı yazmadan önce sayfadaki yönergede 2 numaralı maddenin sonundaki "tıklayınız" yazısına tıklıyorsunuz. Chrome ile giriş yapıyorsanız "sakla" diyeceksiniz. İnen dosyaya tıklayacaksınız yükleme yapılacak bilgisayarınıza ve masa üstüne PTT UETS E-Imza Uygulaması yüklenmiş olacak. Bu kısayola tıklayıp programı çalıştırın.
4- Sayfada TC kimlik numaranızı yazın ve tek seferlik geçici kodu üretmesini sağlayın sistemin. Bu kodun yanında küçük bir simge var oraya tıklarsanız kodu otomatik kopyalar.
5- Sonra masa üstüne yüklenen ve sizin az önce açtığınız (PTT UETS E-Imza Uygulaması) programın Kodu Yapıştır bölümüne tıklama yapın veya ekranda çıkan kodu bu alana yazıp "Gönder" butonuna basın.
6- İmzalanacak Bilgi Özeti penceresinde bilgiler gözükünce ileri butonuna basın. Size e-imza cihazınızın pin kodunun sorulacağı bir ekran gelecektir.
7- Pin kodu girilince PTT Etebligat sayfasında hesabım menüsü açılacaktır. O menüde öncelikle cep telefonu doğrulaması yapmanız gerekiyor sonrasında sayfayı kullanmaya başlayabilirsiniz.
8- Sonrasında UYAP Avukat Portal sayfasına girip oradan Adres Bilgilerim kısmından yeni adres eklemeden tebligat adresini eklerseniz sorunsuz kullanmaya başlayabilirsiniz.

Lütfen sorunlarınızı ve sorularınızı bu başlık altında aktarın.

Bilgilendirme Av. Umut ŞEKER https://m.facebook.com/groups/256873091142510?ref=share sayfasından alıntıdır.

<<<Mayıs 2022><<
Mayıs 2022