Atatürk
ERZURUM BAROSUNDA VEDA YEMEĞİ
Tarih: 10.12.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 7578

 
 
 
 
 
 ERZURUM BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ CUMHURİYET BAŞSAVCISI RADİ AKYOL EMEKLİ OLDU

 

CUMHURİYET BAŞSAVCISI ÇİÇEKLİ,’ HAK VE HUKUK İÇİN MÜCADELE ETMELİYİZ’
 

 Meslekte 25 yılını dolduran Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol için veda yemeği düzenlendi. Yemekte konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli,'Hak ve hukuk için mücadele etmeliyiz' mesajını verdi.

ERZURUM BAROSUNDA VEDA YEMEĞİ

 Erzurum Barosu’nda düzenlenen veda yemeğine Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Metin Kahraman, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi Başkanı Ünal Bingül, Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, eski Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, hakimler, cumhuriyet savcıları, yazı işleri müdürleri ve katipler katıldı.

 ‘HAK VE HUKUK İÇİN MÜCADELE ETMELİYİZ’

Emekliye ayrılan Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol’un  çok saygın bir hukuk adamı olduğunu ve çalışmalarıyla genç meslektaşlarına örnek olduğunu belirten Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, ’Bu gece Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcımızın emekliliği nedeniyle bir arada  bulunuyoruz.  Bizim mesleğin kaderi böyle, hepimize inşallah emeklilik nasip olur diyerek sözlerime başlamak istiyorum.

 Burada meslektaşlarıma şu mesajı vermek istiyorum. Önemli olan görev yaptığınız yerlerde hoş bir seda bırakabilmektir. Hakkın ve hukukun kesiştiği için mücadele etmemiz gerekir. Milletin hizmetinde olduğumuzu unutmamız gerekir.  Devlet hiyerarşisi içerisinde devletin, milletimizin emrinde asla unutmadan görevimizi hak ve hukuk çerçevesinde hepimize yapmayı nasip etsin.  Bizim irademiz, bizim mücadelemiz de bu yönde olduğunu bütün arkadaşlarımın bilmesini istiyorum. Ben Başsavcımıza haklarımızı helal ediyoruz. Emekli hayatında mutlu, huzurlu, yaşam geçirmesini temenni ediyorum.’ dedi

 Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Metin Kahraman ise,’Cumhuriyet  Başsavcımız anıları ile meslek hayatını noktaladı. Önemli olan alnımızın akı ile emekli olmamız çok önemli, yeni hayatında başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun diyorum.’ Dedi.

 Erzurum Baro Başkanı  Talat Göğebakan ise yaptığı konuşmada,’ Cumhuriyet Başsavcımız Radi Akyol’u, titizliğiyle, çalışkanlığıyla, herkese örnek olmuştur. Başsavcımıza ailesiyle birlikte mutlu, huzurlu bir emeklilik hayatı diliyorum" dedi. 

 ‘BİR BİRİNİZE İNANIR, GÜVENİRSENİZ, HALK HEPİMİZE GÜVENİR’

Veda yemeğinde son kez söz alan Bölge Adliye Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol, yüksek yargının hedef haline gelmesinden son derece üzüntü duyduğunu ifade ederek şunları söyledi:

  ‘Görev yaptığım süre içinde teslim aldığım emanete ihanet etmedim. Hepimizin günü, vakti geldiğinde inşallah hayırlısı ile, alnınız dik, başınız açık olarak emekli olmayı nasip etsin. Şunu ifade etmek istiyorum. Yargı yıpranmaya başladı. Ben iki yıl öncesine kadar ayrılmayı düşünüyordum. Eşim ve çocuklarımın iknası ile göreve devam ettim. Sakın bir birinizi üzmeyin, bir birinizi kırmayın. Makul olana, doğru olana, güzel olana odaklanın. Siz biribirinze inanır ve güvenirseniz halk hepimize güvenir. Ben 25 yıl süren görevimin 17 yılını bir fiil Cumhuriyet Başsavcısı olarak görevimi yaptım. Çok iktidar, değişik iktidarlar gördük. Hiçbir iktidar yargının yerine kendisini koymasın ama yargıda belki hak etmediğinden fazla hedef oldu.

 Bunları söylerken, bizim de hatalarımız var. Öncelikle kendinizi bir öz eleştiri yapın. Sorgulayalım, yapılan yanlışları tekrarlamama adına kim de kendisinde hata görürse inşallah telafi etme adına fırsat şansı bulur. Yoksa , biz Adaleti Allah’ın tam sıfatı ile, hak sıfatı ile iştigal ediyoruz. Şüphesiz söylüyorum ki , görevini adaletli yapmayan meslektaşlarımın akıbeti  Allah nezdinde vallahi nar’dır, billahi nar’dır. Yüksek yargıda seçim vardı. Yüksek  yargıda Bizans oyunlarının evveliyatını görüyorduk. Seçimi noktaladık. Bundan sonra, Arkadaşlarımızın bir birine saygılı davranarak bu onurlu, bu şerefli mesleği yürütmelerini temenni ediyorum. Sizleri istemeden olsa da kırdığımız arkadaşımız olabilir. Ben hakkımı helal ediyorum sizlerde hakkınızı helal edin.’

 Giresun, Çankırı ve son olarak Erzurum’da görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol’a konuşmaların ardından, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Metin Kahraman, Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi Başkanı Ünal Bingül, Baro Başkanı Talat Göğebakan ve Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akçakoca tarafından plaket verdi.

 Emekliye ayrılan Radi Akyol, Erzurum’un Narman İlçesinde noter olarak görev yapacak. 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

26.04.2024
AV. TALAT GÖĞEBAKAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.